Близкият съюзник на покойния руски опозиционер Алексей Навални – Леонид Волков, призова

...
Близкият съюзник на покойния руски опозиционер Алексей Навални – Леонид Волков, призова
Коментари Харесай

Съюзник на Навални призова руснаците да се присъединят към протест срещу Путин в деня на изборите

Близкият съдружник на починалия съветски опозиционер Алексей Навални – Леонид Волков, прикани през днешния ден руснаците да се причислят всеобщо на митинги против президента Владимир Путин на 17 март, когато в страната ще се проведат избори. Самият Навални, малко преди да почине в затворническа колония оттатък полярния кръг, призоваваше към такива митинги, заяви Ройтерс. 

 

Кремъл предизвести, че ще има правни последствия за всеки, който се вслуша, съгласно неговата дефиниция, в провокативни апели от хора, избрани като рискови и подкрепяни от Съединени американски щати екстремисти. 

 

На 1 февруари в обява в обществените мрежи Навални призова руснаците да стачкуват, като се съберат да гласоподават едновременно – по обяд на 17 март. Самият Навални почина на 16 февруари.

 

Във видеообръщение, оповестено в платформата „ Ютюб “, Волков съобщи, че апелът за митинг е бил „ директен политически завет на Навални “ и финален апел да се подхващат дейности.

 

„ Сега това към този момент не са просто политически дейности, ориентирани към превъзмогване на политическата самотност и изолираност. Сега това е траурно събиране и цивилен помен, акция в памет на Навални “, съобщи опозиционерът. 

 

„ Така хората ще изпълнят последната воля на Алексей Навални, което е нещо в действителност значимо. Направете го. И в оставащото до изборите време убедете колкото се може повече хора да създадат това “, добави опозиционерът. 

 

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че почитателите на Навални са известни с „ провокативните “ си апели за нарушение на закона и че ще има последствия за тези, които се вслушват в тях. 

 

„ Това е доста рискова процедура и ще има правни последствия за тези, които откликват на тези апели “, съобщи Песков. 

 

Навални призова за митинги под надпис „ Обяд против Путин “, на които хората да показват опозиция без да рискуват арести, тъй като ще се редят на опашките пред изборните секции в границите на закона. 

 

Путин сигурно ще завоюва нов шестгодишен мандат на изборите, означи Ройтерс. Двама оповестили се против войната в Украйна претенденти бяха дисквалифицирани по механически аргументи и никой от останалите трима кандидати за президентския пост не подлага на критика Путин.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР